Tech

Deze app maakt branding op social media via fans makkelijker

By februari 26, 2019 No Comments

Het is geweldig als je fans hebt die foto’s en video’s maken over jouw bedrijf of product. Maak het helemaal af met deze app. Daarmee kunnen ze een logo toevoegen aan de content.

Deze app, Brandit, is ideaal voor verschillende bedrijven en situaties. Of je nou een retailer bent of een evenement organiseert. Een klein bedrijf bent of juist heel groot: voor iedereen is er een mooie toepassing te verzinnen.

Gat in de markt
Het is echt een gat in de markt. Mensen plaatsen steeds vaker icoontjes op foto’s en video’s. Dit zie je met name veel terug bij Instagram Stories. Het nadeel is dat de stijl van de beschikbare icoontjes niet altijd aansluiten bij jouw merk. Bovendien wil je je onderscheiden. Nu kun je wel manieren vinden om branded content te maken, maar dat kost veel tijd. Met deze app gaat het sneller én kunnen fans ook jouw icoontje gebruiken.

Zo werkt het
Als je voor je eigen gebruik een logo of afbeelding wilt plaatsen in content, dan is het gratis. Je meld je aan via de website en upload een transparante afbeelding. Vervolgens download je de app op je mobiel. Het heeft erg veel weg van het maken van het scherm wat je ziet als je Instagram Stories maakt. Je maakt dus een foto of kort filmpje en vervolgens kun je via het toetsenbord jouw afbeelding opzoeken en toevoegen. Je kunt staande content maken of een vierkante versie. Ik heb de app getest en het werkt heel eenvoudig. Hieronder zie je het eindresultaat.

Wil je jouw afbeelding beschikbaar maken voor jouw achterban, dan kan dat via een abonnement. Er zijn twee belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Mensen moeten de app installeren voor ze jouw logo kunnen toevoegen. En het is gekoppeld aan een locatie.

Ideaal voor campagnes
Hoewel ik er geen voorstander van ben om overal maar logo’s op te plaatsen en ik dat zeker niet op allerlei plaatjes en video’s wil terugzien, is het wel een interessante ondersteuning voor een (lopende) campagne. Maak een mooie slogan of frame en activeer mensen door bijvoorbeeld een winactie op te zetten.

Als je het wilt combineren op een specifieke locatie, dan kun je met goede signing of een toffe guerrilla marketing-actie zorgen dat mensen foto’s maken. Mogelijkheden genoeg!

Samira Salman

Samira Salman

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Ze kijkt wat er goed gaat op evenementen én juist niet, zodat anderen daarvan kunnen leren. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.