Kennis & Inzichten

PIM Trendrapport 2019 – Merkactivisme

By februari 19, 2019 No Comments

“Ons huis staat in brand”, zegt de 16-jarige Zweedse studentenactiviste Greta Thunberg tijdens World Economic Forum 2019 in Davos. Greta heeft wereldwijd 100.000 tieners geënthousiasmeerd om haar voorbeeld te volgen om te staken voor het klimaat. De wereld roept om aandacht. Mensen willen gehoord worden.

Marketeers in Nederland omarmen purpose. In de Grote Marketing Enquête 2018 lezen we ook dat 75 procent van hen vindt dat de eigen organisatie een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. PIM Marketing Literatuur Prijs winnaar Ruud Frambach pleit in zijn boek ‘Doet marketing ertoe?’ voor marketeers die waarde voor alle stakeholders realiseren. Waar sta jij als mens en marketeer voor? En welke bijdrage levert je organisatie en haar merk(en) aan de wereld?

Dit PIM Marketing Trendrapport gaat over merkactivisme. Of je nu B2C’er of B2B’er bent, dit onderwerp gaat je aan. Stefan Harzevoort bestuurslid van PIM en werkzaam bij Valtech heeft het rapport geschreven. Op basis van data, met cases van over de hele wereld en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Ik ben er trots op om je dit trendrapport, de 14e editie alweer, te mogen aanbieden. Voor deze trenduitgave heeft Valtech mee-geïnvesteerd. Dat vind ik fantastisch. Ook een woord van dank aan Multicopy.

Samen maken we van Nederland het meest inspirerende marketingland van Europa. Deze missie van PIM is de reden dat we trendinzichten zoals deze delen. Om jou als marketeer te helpen voorop te lopen. En om impact te maken.

Ik wens je veel leesplezier en inspiratie. Laat je weten wat je ervan vindt?

Yvonne Nassar
Voorzitter Platform Innovatie in Marketing yvonne.nassar@pimonline.nl

PIM Trendrapport 2019 PDF
Bron: Pimonline.nl

Egon van de Kamp

Egon van de Kamp

“Egon is de initiatiefnemer en oprichter van Brandspacers. Als managing director dagelijks voor zijn klanten bezig met ontwerp -en projectmanagement van beursstands bij studio Brands & Spaces in Amsterdam.”