Inspiratie

Wie de pump past

By maart 12, 2020 No Comments

Het vlizotrapje was zoals verwacht een crime, zeker op kousen. Binnen drie treden heb ik al een ladder tussen mijn tenen. Ik schuif een paar dozen aan de kant en worstel me in het halfdonker langs de rekken met winterkleding. Met mijn hak trap ik in een verroeste punaise en ik kan een vloek niet onderdrukken. Doorgaans gooit manlief de spullen naar zolder en soms haalt hij ze daar ook weer van terug. Helaas is ie er nu niet en moet ik zelf op zoek naar m’n donkergroene pumps.

Ik rits een grote koffer open en graai tussen afgedragen juweeltjes in allerlei, toen nog trendy designs en kleuren. Een heel leven flitst aan me voorbij. Een veelvoud aan feesten, avondjes in de club, meetings en liefdes. Gelukkig hebben schoenen alleen een neus en geen ogen, toch? In, uiteraard, de laatste van vier koffers vind ik ze. Hakken van een centimeter of twaalf met een zilveren zool. Ze zien er nog verrassend fris uit. Niet dat ik ze heel vaak heb gedragen. Ik kan me met moeite tweemaal herinneren. Voorzichtig probeer ik mijn voet in het linker exemplaar te draaien. Wat niet meevalt. Hoe heb ik hier ooit ingepast, laat staan op kunnen lopen?

Ik gniffel een beetje en denk aan al die keren dat ik pumps kocht voor de hostesses in mijn team. Dat ik ze advies gaf over welke pumps te kopen voor de beurzen en congressen waarop ze moesten werken. Denk aan de pasvorm! Loop ze goed in! Neem niet te hoge hakken! Tien uur lang werken op pumps is al een uitdaging. Maar als ze vanaf de eerste seconde knellen, is het helemaal geen pretje. Houd dan maar eens die lach op je gezicht. Dat glazen muiltje van Assepoester bleef echt niet toevallig achter op de trappen van het paleis. Het arme kind had waarschijnlijk geen voeten meer over na een avondje zwieren met haar prins. Ze was blij dat ze weg kon. Slimme meid.

Feit is dat ik er niets van heb geleerd. Anders dan deze groene pumps heb ik niet. Wie de pump past, trekke hem aan. Nou ja, misschien valt het wel mee en wordt het een geweldige avond. We moeten uiteindelijk in sprookjes willen blijven geloven.

Gastblogger: Linda Groenewegen | Holland Hostess Service

Gastblogger

Gastblogger

Regelmatig plaatsen diverse gastbloggers hun kennis of informatie op het platform van Brandspacers. Sharing is caring!