Inspiratie

Fashionably late

By januari 21, 2020 No Comments

Met mascara tussen pink en ringvinger van mijn linkerhand, lippenstift in de rechter en mijn toilettas tussen mijn benen, manoeuvreer ik langs de files. De ‘Whatsappende’ automobiliste naast me schrikt zich een hostess hoedje en trapt zo hard op de rem dat ik haar mandarijnen tegen de voorruit kapot zie klappen. Ik neem de tijd niet om ervan te genieten. Ook de vrachtwagenchauffeur voor me heeft weinig medelijden met me en schuift met een tergend langzaam tempo de afrit af. Alsof hij bestaat om me dwars te zitten. Ik zie hem niet, maar in gedachten hoor ik hem bulderen. Eigen schuld natuurlijk, maar gadver de gadver wat heb ik een hekel aan te laat komen. Gisterenavond was gewoon te gezellig, te nuttig en vooral te laat.

12 uur eerder …
Het congres waar ik de dag eerder met twee zakenrelaties, zoals ieder jaar, acte de présence gaf, was minimaal net zo spannend als de vorige edities. De sprekers waren vernieuwend en inspirerend en de interactie met ons, het publiek, in de zaal was buitengewoon goed op orde. Zelfs de netwerkborrel na afloop was van hoog niveau. Hoewel het speed daten op zichzelf niet nieuw voor me was, werd in deze vorm veel nadruk gelegd op de juiste matches. Die waren voorafgaand aan het event al vastgelegd via LinkedIn. We wisten dus wie we gingen ontmoeten en dat zorgde ervoor dat we beter waren voorbereid en de standaard tekstjes achterwege konden laten. Er werden al snel verdiepende vragen gesteld en afspraken gemaakt voor vervolgsessies. Zo gebeurde het dat ik een uur na de afsluiting van het officiële programma buiten stond te praten met mijn kompanen en twee jonge professionals die we hadden ontmoet. Een vlotte blonde styliste en een mannelijke Personal Assistant met een uitstraling die de nacht plotseling een stuk helderder maakte.

Opzij, opzij, opzij!
We praatten over saaie congressen, speed daten, kleding, en over tijd. Tijd die we allemaal tekort bleken te hebben. We waren het er over eens dat alles snel moet tegenwoordig. Concepten moeten morgen of liefst gisteren al af en er wordt steeds meer in 24 uur gepropt. Honderden voorbeelden flitsten voorbij en voor we het wisten was het opeens laat en koud en moesten mijn pumps echt eventjes uit. We besloten in de kroeg op de hoek nog een afzakkertje te nemen en konden maar niet besluiten welke de laatste zou zijn. Uiteindelijk stapte ik ruim, oké heel ruim na middernacht op mijn fiets. Onderweg bleef het zinnetje “het is beter te laat, dan lelijk aan te komen” maar door mijn hoofd spoken. De styliste had hem meerdere keren laten vallen. Ik moest er om lachen, vannacht dan. Want in ons werk is te laat komen gewoon geen optie.

Fashionably late klinkt natuurlijk best lekker en privé heb ik me er eerlijk gezegd wel eens schuldig aan gemaakt, maar niet, nee nooit in het werk. Extra tijd inruimen in elk onderdeel van het ochtendritueel, dat is onze standaard. En zo kun je een keertje extra snoozen, iets vergeten en weer terug moeten of een onverwachte file tegen komen. Gelukkig redt deze filosofie me ook vandaag weer. In de laatste kilometer minder ik nog wat vaart, berg mijn toiletspullen op en ga zoals altijd voor Elegantly Early.

Gastblogger Linda Groenewegen is Managing Partner bij Holland Hostess Service & VIP Models

Gastblogger

Gastblogger

Regelmatig plaatsen diverse gastbloggers hun kennis of informatie op het platform van Brandspacers. Sharing is caring!